Wat kost het halen van je rijbewijs?

Alhoewel er ook wel eens oudere mensen een rijbewijs willen gaan halen, zijn het voornamelijk jongeren die hiermee te maken krijgen. Studenten of scholieren staan nu niet bepaald bekend om het ruime budget wat ze te besteden hebben.

Als jij in deze categorie valt, dan wil je natuurlijk een inschatting hebben van hoeveel het rijbewijs je ongeveer zal gaan kosten. Misschien ben je aan het sparen, of heb je een vakantiebaantje genomen om geld te verdienen. In dit artikel willen we een inschatting geven en een aantal tips om zo voordelig mogelijk achter het stuur van een auto te mogen kruipen.  Daarbij kan een rijschool in Utrecht natuurlijk een goede hulp zijn. Je kunt beginnen met een proefles, zodat je zeker weet of het klikt. Kies daarna helemaal zelf of je wilt starten.

Aantal rijlessen

rijlesHet aantal rijlessen dat je nodig gaat hebben voordat je kunt afrijden, verschilt uiteraard per persoon. Sommige mensen zijn natuurtalenten en kunnen na enkele lessen al afrijden. Anderen hebben wat meer rijlessen nodig. Als je uitgaat van een gemiddelde tussen de 25 – 35 rijlessen zul je aardig in de buurt komen.

Soms zul je na de eerste keer afrijden niet slagen, je kunt dan misschien wel goed rijden maar de zenuwen hebben dan een rol gespeeld. Dit kan altijd gebeuren, vaak is het dan gebruikelijk om nog een paar lesjes te nemen en het gewoon opnieuw te proberen. Ga vooral niet bij de pakken neer zitten, want je moet natuurlijk gewoon weer door.

Kies voor een pakket dat je rijschool aanbiedt

Rijscholen hebben vaak een uurtarief voor losse rijlessen. Je kunt hier echter ook op besparen door te kiezen voor een pakket. Je koopt dan vooraf een aantal lessen in, meestal inclusief afrijden bij het CBR. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om een spoedcursus te volgen, als je er echt snel vanaf wilt zijn. Je betaald zo minder per les, wel zul je vaak het gehele pakket moeten inkopen en afrekenen in 1 keer. Als je dit geld niet beschikbaar hebt, is het dan ook vaak lastiger om het te doen. Op deze manier bespaar je wel flink op de kosten en dat is uiteraard wenselijk voor jou als student.